Regen stagneert herstel weg naar Papatam
03 Jun 2013, 10:00
foto
Door het tijdelijk stoppen van de werkzaamheden is de weg naar Papatam goed begaanbaar gebleven, ondanks de regens.


Door de zware regens kan de weg naar Papatam in Albina niet goed worden aangepakt. Projectcoördinator Dave van der Lee van Tjongalanga NV verklaart tegenover Starnieuws dat slechts kleine werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Hij legt uit dat de fundering tot in het woondorp is aangelegd met lateriet. Een te zware druk, zou de huidige conditie van de weg verder verslechteren. "Voor de cementstabilisatie moet op betere weersomstandigheden worden gewacht", zegt van der Lee.

Het gedeelte vanaf de Powisiekreek, over een traject van drie en een halve kilometer, is al voor 90 procent opgehoogd met lateriet. Vanaf het veer tot de Powisiekreek moeten voor een goede afwatering nog duikers worden gelegd. Ook deze werkzaamheden ondervinden last van de regen.

Van der Lee legt uit dat bij de nieuwe brug over de Powisiekreek een constructie van drie duikers komt, zoals gebruikt in de Jodenbreestraat in Paramaribo. Deze duikers worden van afzonderlijke kleppen voorzien. "In die situatie is er dan geen wachter meer nodig voor de sluis aan de monding met de Marowijnerivier", zegt van der Lee. Contractueel is er een jaar hiervoor uitgetrokken voor de industrieweg. Van der Lee zegt dat het streven erop gericht is om dit project vóór het eind van dit jaar op te leveren.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May