Bedrijfsleven wil spoedonderhoud met minister Wijnerman
25 May 2013, 00:00
foto
Deze brief van het bedrijfsleven is vrijdag bezorgd bij minister Adelien Wijnerman.


Het bedrijfsleven wil een spoedonderhoud met minister Adelien Wijnerman van Financiën. De organisaties willen nadere informatie over de ontwikkelingen rond het fonds om Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO) te stimuleren. Zij willen ook meer weten over de Société Générale de Surveillance (SGS) inspectie.

Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) én Suriname Business Forum (SBF), zegt aan Starnieuws dat er veel bezorgdheid is over deze twee zaken. De ondernemers zijn geïnformeerd tijdens een sessie, waar er nog veel vragen zijn die niet beantwoord konden worden. De toppers van VSB, SBF, Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Kamer van Koophandel en Fabrieken, Algemene Aannemers Vereniging en Associatie voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen zijn vrijdag in een spoedvergadering bijeen geweest.

President Desi Bouterse heeft een resolutie getekend met SGS voor een consultatie. Alle ladingen zullen vóór verscheping naar Suriname worden onderworpen aan een douane-inspectie. Een van de voorwaarden van de controle is dat drie dagen voor de verscheping naar Suriname de importeur zijn lading aan de douane-inspectie moet aangeven. De lading wordt dan gecontroleerd op wat de documenten aangeven, zoals de werkelijke waarde, de kwantiteit en de kwaliteit. De ondernemers merken op dat bepaalde ladingen al onderweg zijn naar Suriname en nu worden zij verrast met een uitvoeringsdatum van 17 juni. Zij willen in een onderhoud met de minister de knelpunten bespreken.
Advertenties