“Dank je, Werner…”
24 Mar 2013, 16:45
foto
Het ontzielde lichaam van Werner Duttenhofer wordt weggedragen na de uitvaartdienst bij Radio 10. (Foto: René Gompers)


In een door muziek en zang gevulde atmosfeer is afscheid genomen van directeur en oprichter van Radio 10, Werner Duttenhofer. “Weet u wat het betekent 50 jaar zijn vriend te mogen zijn?”, vroeg Henk van Vliet.

“Ik mocht zoveel met je delen, zoveel mooie dingen heb ik met je mogen doen, dank je Werner.” Van Vliet heeft nauw met Werner samengewerkt bij het ontstaan van Suripop. Hij bedankte Werner voor zijn idee dat is uitgegroeid tot een nationale trots, het populaire Surinaams lied. “Werner wist hoe hij de samenleving moest bereiken met muziek en entertainment, waar hij was was er eenheid, hij was het bindmiddel.”

In de speeches tijdens de uitvaartdienst is dank aan Werner uitgesproken voor zijn bijdragen op elk gebied, als echtgenoot, vader, broer, directeur, vriend en media-man. “Vandaag is Palmzondag en ik weet dat de Engelen op hem wachten met palmen in hun handen. Waka bun mi brada...” zo nam Van Vliet afscheid van zijn vriend.

'Someni e bari...'
Suripop-liedjes benadrukten het melancholieke van het afscheid van Werner. Op vele momenten werd het velen even te machtig en stroomden de tranen. Ook de crew van Radio 10 had het zwaar. “Precious Lord take my hand, lead me home…; Safri go na Gado sey...; Ay ati tru, someni e bari...” En dan klinken de troostrijke woorden van dominee Carl Breeveld, “het graf, de crematie is niet het einde. Jezus sprak: Ik ben de opstanding en het leven, wie in mij gelooft zal leven, ook na de dood...”

De uitvaartdienst van Werner genoot veel belangstelling, notabelen, mediamensen, de muziekwereld en de gewone luisteraar en bewonderaar van de oprichter van Radio 10 hebben hem de laatste eer bewezen. President Desi Bouterse kon er niet zijn, maar stuurde een ingesproken boodschap die werd afgedraaid tijdens de uitvaartdienst. Vicepresident Robert Ameerali was ook aanwezig. Werner is op zondag 17 maart vrij plotseling overleden op 68-jarige leeftijd. Hij wordt vanmiddag in familiekring gecremeerd.
            video.gif video
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May