De Nieuwe Leeuw verontwaardigd over uitspraak Sardjoe
01 Jan 2013, 21:30
foto


De structuren van De Nieuwe Leeuw (DNL), zijn nog steeds niet bekomen van het 'cadeau' dat Dilip Sardjoe heeft gegeven aan Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij. Sardjoe, die voorzitter was van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD), zei dat hij 13000 leden van deze partij ook cadeau maakt aan de NDP. Sardjoe is lid geworden van de NDP.

De structuren van DNL vinden dat Sardjoe misleidend bezig is. Het bestuur zei in een verklaring dat de uitspraak van Sardjoe, gedaan op de massameeting van de NDP vorige week zaterdag in Ocer, 'lachwekkend'. 340 voorzitters van kernen en afdelingsbesturen hebben zich afgeschreven bij de BVD toen Sardjoe bekendmaakte dat gefuseerd zou worden met de NDP. Onder leiding van Dharm Mungra werd acht maanden geleden DNL opgericht. Het bestuur van deze partij vindt dat Bouterse een cadeau heeft gekregen zonder inhoud.

Het afdelingsbestuur en 76 kernen van DNL in Nickerie vindt dat Sardjoe de gemeenschap zand in de ogen wil strooien. De koersombuiging van 180 graden door Sardjoe is volgens het afdelingsbestuur Nickerie "zeer zeker niet in het belang van de achterban gedaan maar dient alleen het eigen belang en dat van enkele trawanten. Wij hebben altijd gesteld geen probleem te hebben met samenwerken met wie dan ook maar je eigen huis opgeven om in te trekken elders waar bittere ervaringen mee zijn opgedaan in het verleden is een te verregaande en afkeurenswaardige stap", zegt de afdeling Nickerie van DNL.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December
Sunday 03 December