Eerste bouwsel gesneuveld bij rehabilitatie rivierdijk bij Albina
16 Sep 2012, 14:00
foto
Arbeiders bezig met de sloop van het terras, aan de oever van de Marowijnerivier. (Foto: Isaak Poetisi)


Het eerste bouwsel aan de oever van de Marowijnerivier te Albina is tegen de vlakte. Het terras van het hotel en de schutting van de ondernemer Evert Lame op het terrein van de Militaire Politie (MP) moet wijken voor de rehabilitatie van de oeververdediging. Deze maatregel is noodzakelijk voor de aanleg van de damwand bij het terrein van de MP, vanaf de Ingi Pikinkreek tot de steiger van de douane. Dit tracé bedraagt 300 meter. De oplevering vindt contractueel eind november plaats.

Lame, die nog geen beschikking heeft, verklaart tegenover Starnieuws niets er tegen te kunnen doen. "Als ze vinden dat het terras in de weg staat, dan moeten ze het maar afbreken", zegt hij gelaten.

Opdracht OW
In opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) is de aannemer Tjongalanga NV eind februari begonnen met de werkzaamheden. De dam moet de zwaar afgekalfde oever van de Marowijnerivier beschermen. Het werk wordt verricht onder het wakende oog van het ingenieursbureau Rustwijk en Rustwijk. De onderaannemer 'White' is belast om de verankering uit te voeren.

Tot nog toe is 225 meter aan damwand, verankering en een betonnen loopbalk aangelegd. In het resterende gedeelte van 75 meter stond het terras van het hotel in de weg.

Kazerne
Majoor Jozef Laurens om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat nadat de oeverversterking voltooid is, het MP-complex zal worden ingericht als kazerne. Een vervallen Bruynzeelwoning wordt ook gesloopt. Hij legt uit dat het terrein wordt afgeschermd van de politiewoningen. De belendende danszaal, die door Lame is opgezet, moet eveneens plaatsmaken.

Laurens deelt mee dat het de verantwoordelijkheid is van het ministerie van Defensie om te bepalen wat er verder moet gebeuren met de kwestie van de ondernemer Lame.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May