Marcel Pinas een maand lang aan de slag in Utrecht
30 Aug 2012, 23:00
foto


De kunstenaar Marcel Pinas exposeert in Galerie SANAA in Utrecht. Vanaf 28 augustus tot 28 september woont en werkt hij in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij geeft ook workshops aan scholieren. Op 2 september is hij aanwezig tijdens het Utrechtse Uitfeest en houdt hij een Artist Talk in Galerie SANAA. Hij zal in de galerie werken aan een nieuwe installatie van totems en flessen. Op 9 september wordt zijn solo expo geopend.

Kosmopolis Utrecht verwelkomt Pinas op 8 september in de wijk Overvecht met een muzikaal programma met onder andere Denise Jannah en Surinaamse Close Harmony van Jaden in de arena van station Overvecht. Dat gebeurt aansluitend op het seizoenconcert van Sambacaxi (Braziliaanse klanken) en het Utrechts Gemeentekoor.

Installatie
Op de Einsteindreef bij het grote winkelcentrum in Overvecht plaatst Pinas aan een installatie met tekens uit het Afaka-schrift. Op scholen legt de kunstenaar tijdens workshops een verband tussen slavernij en huidige vormen van uitbuiting. Pinas gaat met de kinderen op zoek naar hun eigenwaarde en trots en wil ze nieuwsgierig maken naar hun eigen afkomst. Eind september vindt er een presentatie plaats van de workshops van de scholieren.

Kosmopolis Utrecht heeft Marcel Pinas als artist in residence uitgenodigd in het kader van de herdenking en viering van de 150e verjaardag van de afschaffing van de slavernij. Pinas hanteert traditionele gebruiken van de Marrron-cultuur uit zijn geboortestreek en tekens afkomstig uit het Afaka-schrift als symbolen voor zijn beeldtaal. Door zijn kunst laat hij de toeschouwer kennis maken met de Marron en het slavernijverleden.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May