EU/ACP vergadering in Paramaribo zonder voorwaarde
30 May 2012, 16:00
foto
Rabin Parmessar, delegatieleider Suriname


Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. De Surinaamse delegatie in Denemarken, onder leiding van Rabin Parmessar, reageert verbaasd op berichten in de Nederlandse media als zou de vergadering wel in Suriname gehouden mogen worden met de voorwaarde dat de Europese parlementariërs president Desi Bouterse niet hoeven te ontmoeten.

Parmessar zegt in een telefonisch gesprek met Starnieuws dat op de vergadering integendeel helemaal niets is gezegd over voorwaarden die aan Suriname gesteld worden. “Er is juist gezegd dat de vergadering onvoorwaardelijk in Suriname wordt gehouden zonder enige condities”, reageert Parmessar verrast op de berichten in de Nederlandse kranten.

Niet besproken
Hij geeft aan dat verder is aangegeven dat naast de Surinaamse commissie die met de organisatie van de vergadering belast is ook de secretaris-generaal en de vice-voorzitter van het EU/ACP parlement zich zoals gewoonlijk er mee bezig houden. “Voor de rest is het een Surinaamse zaak en niemand kan daarin voorwaarden stellen”, zegt Parmessar.

Het verbaast Parmessar dat de berichtgeving in de Nederlandse media met de opgesomde voorwaarden en accenten die gelegd worden, gebaseerd zijn op Nederlandse parlementariërs die niet eens in de vergaderzaal in Denemarken aanwezig waren. “Die Ria Oomen en Toine Manders waren helemaal niet in de zaal aanwezig”, zegt Parmessar verbaast.

Wilde verhalen
“Als men behoefte heeft aan deze wilde verhalen moet men het maar doen, wij gaan ons hiermee niet druk maken, maar ik heb besloten er wat van te zeggen om onze mensen de juiste informatie te geven en dat kan makkelijk worden nagetrokken”, zegt de parlementariër.

Parmessar zegt dat wat de organisatie van de vergadering betreft het een drukke periode wordt voor Suriname. “Niet alleen de parlementaire commissie van Suriname die hiermee is belast, maar ook de horeca en veel andere spelers die erbij betrokken zullen raken, zullen zich nu goed moeten voorbereiden op deze voor Suriname belangrijke vergadering”, zegt hij.
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November