PTC en ASFA tekenen MoU voor opzetten incubators
16 Mar, 06:46
foto
Margerie Telgt, waarnemend directeur van PTC en Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van ASFA, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: PTC)


De banden tussen het bedrijfsleven en het technisch onderwijs worden versterkt door de samenwerking tussen het PTC-University of Applied Sciences en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). Vrijdag is een Memorandum of Understanding (MoU) getekend. Er wordt samengewerkt voor het opzetten van incubators.  De ASFA zal hierbij zorg dragen voor trainingslokalen die op haar terrein worden opgezet en het aanleveren van technisch (trainings) personeel. Het verzorgen van de opleidingen geschiedt door het PTC.

Het PTC en de ASFA hadden in augustus 2023 al hun voornemen uitgesproken om samen te werken bij het opzetten van incubators. Hiermee worden mogelijkheden verkend om nieuwe ondernemers aan te trekken, waaronder micro-, kleine of middelgrote ondernemingen, door hun producten te faciliteren, laboratoriumonderzoek en -training (productveiligheid).

Margerie Telgt, waarnemend directeur van PTC, en Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van ASFA hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit is een belangrijke overeenkomst die de samenwerking tussen deze twee organisaties formaliseert en meerdere doelen dient. Het gaat onder andere om het bevorderen van samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, het delen van kennis en expertise, het aanbieden van stages en leerlingplaatsen voor studenten, en het organiseren van gezamenlijke evenementen en trainingen. Door deze samenwerking zullen ASFA en het PTC bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de industrie en kunnen studenten voorbereid worden op de behoeften van de arbeidsmarkt, zegt Telgt.

"De ASFA is niet meer een belangenorganisatie alleen voor de leden, maar is uitgegroeid naar een maatschappelijke organisatie waardoor we dus ook ruimte zullen bieden aan niet-leden om gebruik te maken van hetgeen we zullen aanbieden", verklaart Bilkerdijk.

Het PTC is een onderwijsinstelling dat technisch onderwijs aanbiedt op het niveau van het hoger beroepsonderwijs en studenten voorbereidt op een carrière in de industrie. Het PTC biedt 12 bachelorprogramma’s, 2 masterprogramma’s, trainingen en consultancy aan.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April