Datasur bouwt app voor ondersteuning jeugdbeleid
12 Mar, 22:35
foto
Minister Steven Mac Andrew is tevreden met de presentatie van de app 'Gids Positieverbetering voor de Surinaamse jeugd'. (Foto: AWJ)


Datasur heeft een applicatie (app) Gids Positieverbetering voor de Surinaamse Jeugd’ gebouwd in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Het gaat om een digitale gids, waarbij nuttige informatie snel te vinden zal zijn. De applicatie zal informatie verschaffen over de diverse mogelijkheden op het vlak van educatie, vorming, vrijetijdsbesteding, bescherming en gezondheid. 

De beschikbare informatie moet bijdragen tot het bekend raken met jeugdactiviteiten, scholing, vorming, hulp & dienstverlening. Deze applicatie moet worden gezien in het kader van het streven van het ministerie naar jeugdontwikkeling. De app wordt binnenkort gelanceerd.

De demo van de digitale gids werd maandag door Datasur en het onderdirectoraat Jeugdzaken, gegeven aan minister Steven Mac Andrew en de directie van Jeugdzaken. De bewindsman  bleek na de presentatie tevreden te zijn met de applicatie. Hij heeft een beroep gedaan op de app ontwikkelaar om het gebruik ervan zo eenvoudig, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te houden. De app kan volgens hem  vanwege de beschikbaarheid van allerhande data op een centrale plek een positieve invloed hebben op deelname van jongeren in hun eigen ontwikkelingsproces.

Het project is geïnitieerd door het  onderdirectoraat Jeugdcentra dat belast is met de coördinatie hiervan. De medewerkers die verantwoordelijk zullen zijn voor het beheer van deze applicatie, zullen de komende week worden getraind door Datasur. De app zal voor gebruikers kosteloos via Google Play en App store te downloaden zijn, meldt AWJ.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April