Brazilië schenkt Suriname grote hoeveelheid medicamenten
11 Mar, 22:38
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid neemt symbolisch de schenking aan van de Braziliaanse ambassadeur Raphael Azeredo. (Foto: Volksgezondheid)


De Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Raphael Azeredo, heeft een donatie van vaccins en medicijnen overhandigd aan de regering. Het gaat in deze om de grootste donatie ooit vanuit Brazilië aan Suriname. De vaccins zijn opgeslagen bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) en zullen via de bestaande instellingen worden verstrekt aan de gemeenschap. De schenking vertegenwoordigt een waarde van US$ 860.000. De medicamenten zijn bestemd voor hiv-patiénten en de vaccins voor het regulier vaccinatieprogramma.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is ingenomen met de genereuze donatie van Brazilië. Hij verklaarde dat deze schenking zal voorzien in alle behoeften van het land voor de komende twee jaar. De minister prijst de voortdurende toewijding van Brazilië aan wereldwijde en regionale gezondheidsinitiatieven en benadrukte dat deze donatie niet alleen een daad van solidariteit is, maar ook bijdraagt aan het versterken van de vriendschaps- en samenwerkingsbanden tussen de twee landen. 

De dengue uitbraak heeft een grote tol geëist in Brazilië, waarbij duizenden mensen zijn getroffen door deze ziekte. Ondanks deze moeilijke situatie heeft de Braziliaanse regering besloten om bij te dragen aan de gezondheidszorg van haar buurland, Suriname, zegt het ministerie in een persbericht.

Ambassadeur Azeredo onderstreepte de toewijding van Brazilië aan het ondersteunen van gezondheidsinitiatieven wereldwijd en in de regio. Hij bevestigde dat deze donatie een uiting is van de goede betrekkingen tussen beide landen en het belang van samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Deze inspanningen sluiten aan bij de prioriteiten voor integratie van landen in de Amazone-regio.

Sinds 2006 heeft Brazilië zich ingezet voor humanitaire samenwerkingsinitiatieven met Suriname, met name op het gebied van gezondheid. Deze samenwerking heeft geresulteerd in aanzienlijke donaties van medicijnen, vaccins en medische benodigdheden aan Suriname. Deze langdurige samenwerking heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Suriname en het versterken van de banden tussen de twee landen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April