Santokhi bezoekt Lelydorp-markt en mandir Para
06 Oct, 20:44
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondag een bezoek gebracht aan de openbare markt te Lelydorp. De problemen zijn in kaart gebracht. (Foto's: VHP)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondag de openbare markt te Lelydorp bezocht en de mensen toegesproken. Hij heeft ook een Navratri-ceremonie bijgewoond in een mandir (tempel) in het district Para. In verband met het 70-jarig bestaan van de VHP, is van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele van haar trouwe leden te decoreren.

Problemen waarmee de verkopers en bezoekers van de markt te kampen hebben, zijn in kaart gebracht. De mensen op de markt willen dat er nu verandering komt in de slechte situatie, waarin de samenleving zich bevindt. "Mijn bezoek aan kleine markten zoals Kofi Djompo, mijn geboorteplaats en waar ik nog steeds woon, leert mij iedere keer weer hoe belangrijk het is om de Surinaamse markttraditie te decentraliseren, dus lokaal te maken. Zo hoeft men niet ver te reizen boodschappen te halen van de centrale markt, dat kost geld en tijd. Kleine ondernemers, ik roep u op, start je lokale markt, breng ontwikkeling in je eigen wijk. Wij gaan jullie producten tot export producten maken met made in Suriname," zei Santokhi. 

De VHP-leider heeft in de mandir die hij na het marktbezoek bezocht, een toespraak gehouden over de betekenis van God in het leven van de mensen. Er is een gaon pooja (buurt pooja) gehouden in de Ganesh mandir aan Kobaltweg. Het bestuur en de mandir-gemeenschap hebben blijk van waardering gegeven aan Santokhi en delegatie. 


VHP-voorzitter heeft in de mandir enkele trouwe leden gedecoreerd.