SLM blij met ondersteuning bezorgde burgers
07 Oct, 07:58
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vindt het hartverwarmend dat een groep bezorgde burgers opkomt voor de maatschappij. Vandaag wordt er een protestmanifestatie gehouden bij het hoofdkantoor van de KLM, die haar 100e verjaardag viert. TUI fly vliegt vanaf november 2019, naast de KLM en SLM, zelfstandig op de route Amsterdam. TUI fly laat de SLM los als partner. "Wij maken ons grote zorgen om de SLM, omdat wij vinden dat de Surinaamse markt op deze route niet groot genoeg is voor drie airlines. KLM vliegt 5 x per week en TUI fly 2 x per week: wat blijft er dan over voor de SLM?!" vragen de mensen die de protestmanifestatie houden, zich af. 

De mensen zeggen te vrezen voor het voortbestaan van 'de nationale trots'. Zeker in de situatie waarin het land nu verkeert, zou het wegvallen van de SLM grote gevolgen hebben voor de economie van Suriname. "Wij willen als bezorgde burgers dit extra brengen onder de aandacht van de regering, de KLM en TUI fly."

SLM om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf beseft en zich er bewust van is dat het in een competitieve omgeving opereert. "Dit houdt ons scherp en zal, met alle ontwikkelingen, extra inspanning van onze zijde vergen om het vertrouwen van de klant te winnen, strategische keuzes te maken en de juiste investeringen te doen. Wij zijn daar volop mee bezig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat wij ons bestaansrecht blijven behouden voor onze trotse passagiers en onze toekomstige passagiers," laat de SLM optekenen via de afdeling Public Relations.