Baby doodgeboren; doodsoorzaak nog niet bekend
09 Nov, 14:01
foto


Het ontzielde lichaampje van een pas geboren baby is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. Donderdag, kort voor middernacht, kreeg de politie van Houttuin een bericht dat een vrouw thuis was bevallen, waarbij het kind dood zou zijn geboren.


De wetsdienaren en een ingeschakelde arts begaven zich naar het adres. De 35-jarige moeder werd aangetroffen en het voldragen kind vertoonde geen teken van leven. De arts stelde de dood vast. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. De schedel van het kindje vertoont een deuk.

Volgens verklaring van man en vrouw wonen zij samen en is de vrouw tijdens haar zwangerschap nooit naar een gynaecoloog geweest. De vrouw consulteerde een vroedvrouw in het ressort. Op die bewuste morgen kreeg de vrouw weeën, waarna de man haar bracht naar het adres van de vroedvrouw die niet thuis werd aangetroffen. Pogingen telefonisch contact te krijgen met de vroedvrouw leverde geen succes op.

Man en vrouw keerden terug naar huis. De vrouw kreeg baringsweeën en de man besloot toen hulp te bieden, meldt de politie Public Relations.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April