Getuigen gehoord in bedreigingszaak
09 Nov, 10:24
foto


Harvey M. zou zijn oom en zijn neef diverse malen met de dood bedreigd hebben. Hij zou onder andere gezegd hebben, dat hij het hele gezin van zijn oom zou vermoorden, vergif zou zetten in de watertank van de familie en hun woning in de fik zou steken. Nadat de verdachte deze uitlatingen meerdere malen deed, besloot de oom, de getuige, aangifte bij de politie te doen. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Marie Mettendaf de oom en zijn zoon gehoord.

De oom verklaarde dat de verdachte vaker problemen had met zijn moeder, de zus van de getuige. Hij besloot toen zijn neefje in zijn huis te nemen. Toen begonnen de problemen. Harvey stal spullen en de benadeelden kwamen verhaal halen bij de getuige. Op een gegeven moment schakelde hij de politie in en Harvey M. werd opgesloten. Toen hij weer op vrije voeten kwam, vond hij dat zijn oom een sta-in-de-weg voor hem was en dat hij zijn strafbare feiten niet kon plegen. Zo begon hij de oom en zijn gezin te bedreigen met zijn wapen. Dit deed hij vaker. Volgens de getuige had de verdachte ook dezelfde uitlatingen gedaan bij een broertje van hem. Hij zou gezegd hebben dat hij de getuige zou vermoorden.

Ook de zoon van de getuige werd gehoord. Hij bevestigde hetgeen zijn vader verklaard had. Ook hij zei dat ze steeds door de verdachte bedreigd werden en dat ze als gezin besloten om het criminele gedrag van de verdachte niet meer te tolereren. De vader deed toen aangifte bij de politie. De verdachte ontkende de getuigen bedreigd te hebben toen hij geconfronteerd werd met de verklaringen van hen. Volgens hem willen de getuigen dat zijn wapen ingetrokken moet worden. Harvey M. vindt dat het probleem is begonnen toen hij toestemming had van zijn oom om op zijn perceel boomstammen te verbranden en vervolgens houtskool te verkopen. Nadat hij alles gedaan had en de tijd aanbrak om de houtskool te verkopen, zorgde zijn oom ervoor dat hij opgesloten werd in het cellenhuis. Daarna heeft zijn oom alle houtskool zelf verkocht.

De verdachte bleef erbij dat hij ze nooit bedreigd had. De oom merkte toen op dat hij de bedreigingen van de verdachte opgenomen heeft met zijn mobiele telefoon. De kantonrechter heeft de oom aangezegd om op de rechtszitting van 13 december met de opname te komen. Ook zijn broertje wordt gedagvaard om als getuige gehoord te worden op deze zittingsdag.

Wanita Ramnath

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March