PALU aan president: Stop afpersing door banken
12 Jul, 12:33
foto


De PALU heeft in een open brief aan de president gevraagd om op te treden tegen de ongebreidelde vorm van afpersing van de gemeenschap door de bankinstellingen in ons land. Het blijkt namelijk dat de banken naar willekeur allerlei tarieven hebben ingevoerd en of verhoogd, om meer geld uit de zakken van cliënten te kloppen.

Bij de een heet het dat de administratieve kosten zijn gestegen, bij de ander moet zogenaamd worden voldaan aan allerlei internationale eisen tegen witwassen van geld. Dan weer is het om het betalen met de pinpas en online bankieren te stimuleren, terwijl weer een andere bank juist extra geld vraagt bij online en girale overmakingen.

Opvallend bij dit alles is dat er niet één lijn te trekken is in deze kostenverhogingen. Het lijkt erop dat de banken bezig zijn met een soort inhaalslag om de verliezen te compenseren die zij in de afgelopen jaren hebben geleden, en waar zij de regering voor aankijken. En terwijl burgers en bedrijven, steeds meer moeten betalen voor de diensten bij bankinstellingen, zwijgt de regering en zo ook de Centrale Bank van Suriname als toezichthouder.

De PALU vindt dat de president hiertegen moet optreden en de samenleving moet beschermen tegen de willekeurige acties van de bankinstellingen.
pdf-icon.gif Open_brief_aan_president.pdf                

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February