Hellings: Moreel hoog bij leden EBS bond
18 May, 05:07
foto
De algemene ledenvergadering van vrijdag in het bondsgebouw van OWOS. Hoewel de staking is opgeheven, is het werk niet hervat.


Het moreel is nog steeds heel hoog bij de leden van OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Bondsvoorzitter Marciano Hellings zegt desgevraagd aan Starnieuws dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn. Vrijdag is een druk bezochte algemene ledenvergadering gehouden. De leden zijn nog steeds strijdvaardig.

Van de regering en De Nationale Assemblee is nog niks vernomen. De bond heeft een petitie aangeboden aan de president, de vicepresident en de Assembleevoorzitter. Een van de eisen is dat het ontslag van Hellings teruggedraaid wordt. Ook moet er een aanvang worden gemaakt met de onderhandeling van de Collectieve Arbeidsovereenkomst. De vorige is ruim vier maanden geleden verlopen. Het vertrouwen in de directie is opgezegd. De onderhandelingen moeten volgens de OWOS plaatsvinden door de raad van commissarissen.

Hellings merkt op dat de leden niet onder de indruk zijn van de aangekondigde maatregelen door de directie onder leiding van Leo Brunswijk. De gevolgen van de omstandigheid dat grote delen van de werknemers zich niet hebben aangemeld op de werkvloer, maar in vergadering zijn, zijn volgens Hellings al merkbaar. Er treden al gastekorten op. In Nickerie wordt volgens de vakbondsleider niet gekwalificeerd personeel ingezet op de Ogane gasplant.

Het zal volgens Hellings de directie niet lukken om het moreel onder de bondsleden te breken. De leden zijn vastberaden en willen dat de motie die aangenomen is, wordt uitgevoerd. "De algemene ledenvergadering van vrijdag was druk bezocht".


Advertenties