Politiebericht over dode bij beroving Afobaka
18 May, 08:12
foto


Gouddelver W.S. (47) heeft het leven gelaten bij een een beroving gisteren te Peling Passie in het district Brokopondo. Twee andere slachtoffers met lichte verwondingen waren vóór de komst van de politie reeds voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat twee voertuigen over de Afobakaweg reden, gaande in de richting van Peling Passie. Toen de twee voertuigen  ongeveer 1 km in de weg waren, werd het eerste voertuig achtervolgd door een voertuig, waarin twee gemaskerde mannen zaten. Op een gegeven moment werden schoten  gelost op de auto van de slachtoffers. 

De bestuurder W.S. werd in het hoofd geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. De twee andere inzittenden hebben lichte verwondingen opgelopen. Het is niet duidelijk door wie de roofoverval is gepleegd, maar de daders gingen er vandoor met een onbekend hoeveelheid ruw goud, meldt de politie Public Relations. 

Ter plekke zijn hulzen van verschillende vormen en kalibers aangetroffen die door de politie in beslag zijn genomen.  Aan de gehele rechterzijde van de pickup, waarin de slachtoffers zaten, zijn er kogelinslagen waar te nemen.

Het ontzielde lichaam van W.S. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.
Advertenties