Veel gebieden in het donker; EBS-directeur heeft geen stroom
18 May, 22:03
foto
Veel gebieden zijn in het donker, waaronder ook Hanna's Lust en omgeving, waar ook algemeen directeur Leo Brunswijk woont.


Er zijn diverse stroomstoringen in het land. Door een omgevallen mast hebben onder andere Domburg, Accaribo en Simonspolder geen stroom.

Ook te Hannaslust en omgeving is het donker. In die omgeving woont ook de algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk. Ook hij heeft geen stroom.

Stafleden proberen om de vele storingen, die ook door de harde windstoten zijn ontstaan, op te lossen. De automatische melder van de stroomstoringen functioneert onvoldoende, want sommige gebieden die in het donker zijn, daar wordt geen melding van gemaakt.

OWOS, de bond bij EBS, heeft zich niet aangemeld op de werkvloer, waardoor er onvoldoende krachten zijn om het hoofd te bieden aan alle stroomstoringen die zijn ontstaan.

Tot nu toe zijn er geen gesprekken gevoerd met de bond, die geëist heeft dat het ontslag van voorzitter Marciano Hellings wordt teruggedraaid. Hellings heeft het proces om zijn ontslag aan te vechten reeds in werking gezet.

Advertenties