WK 2018: Peru gaat details corrigeren
21 Jun, 11:30
foto
Paul Pogba's late treffer tegen Australië, bezorgde Frankrijk de overwinning in de eerste groepswedstrijd. (Foto: AFP)


Frankrijk ging de competitie in als één van de favorieten, maar het had een late treffer nodig om het Australische verzet te breken in hun openingswedstrijd in Groep C zaterdag. Bij een doelpoging van Paul Pogba ging de bal via de Australische verdediger Aziz Behich het doel in, 2-1. In dezelfde groep hebben Denemarken en Australië eerder gelijk gespeeld 1-1. Denemarken is voorlopig groepsleider met vier punten.

Het was ook in het duel tussen Frankrijk en Australië dat de video-assistent-scheidsrechter bepaalde dat Josh Risdon een overtreding had gepleegd op Antoine Griezmann in het strafschopgebied. Griezmann zelf zet de strafschop om in een doelpunt. Kort daarna krijgt ook Australië een strafschop en zorgt aanvoerder Mile Jedinak voor de gelijkmaker.

Voor de Peruanen begon het WK met een nederlaag tegen Denemarken, nadat Christian Cueva een strafschop niet kon benutten. Het schot van Cueva vloog over de dwarsbalk en die misser bleek cruciaal omdat de Denen de leiding namen door Yussuf Poulsen wiens overtreding had gezorgd voor de penalty.

Peru neemt deel aan zijn eerste WK-finale sinds 1982 en meer dan 40.000 Peruanen zijn naar Rusland gereisd om het team aan te vuren.

Voor dit duel zullen Frankrijk en Peru hun elftal onveranderd kunnen laten. Olivier Giroud hoopt dat hij vandaag start, nadat hij in de eerste wedstrijd betrokken was bij de opbouw van het winnende doelpunt tegen Australië.

Paolo Guerrero, de grootste doelpuntenmaker van Peru, zou ook een vroege start kunnen krijgen, nadat hij van de bank kwam tijdens de 1-0 nederlaag tegen Denemarken. Guerrero, de aanvoerder van Peru, moest eerst wachten totdat een schorsing van 14 maanden tegen hem voor drugs was ingetrokken, voordat hij in Rusland kon spelen. De aanvoerders van rivalen Australië, Denemarken en Frankrijk hadden de wereldvoetbalbond FIFA gevraagd om de schorsing op te heffen.

De Franse verdediger Raphael Varane (Real Madrid) weet wat zijn ploeg te doen staat in de tweede groepswedstrijd. "Sommige dingen werden niet zo goed gedaan [in de eerste wedstrijd]. We weten dat we met meer intensiteit moeten verdedigen, maar vooral samen verdedigen.”

Voor de Peruanen is hun aanwezigheid op het WK na 36 jaar een emotionele. Aanvaller Raul Ruidiaz beschrijft: "Het was geweldig om veel Peruvianen te zien in Saransk die ons volkslied hartstochtelijk zongen. We weten wat dit Wereldkampioenschap voor onze mensen betekent. Elke keer dat we naar het veld gaan, laten we alles op het veld."

Het verlies tegen Denemarken heeft de Peruanen meer vastberaden gemaakt. Linksachter verdediger van Peru, Miguel Trauco: "We moeten de details corrigeren die ons de nederlaag hebben gekost. Ons grootste vertrouwen is dat we weten dat we goed voetbal spelen en dat we elk team kunnen evenaren."