Verdachten ingerekend voor toebrengen kapverwondingen
19 May, 17:08
foto


De verdachten D.D. (32) en R.D. (41) zijn door de politie van het bureau Nieuw Amsterdam aangehouden. Zij hebben R.R. kapverwondingen toegebracht en een ander slachtoffer verwond bij de aanmeersteiger aan de Commissaris Thurkoweg in Commewijne.

R.R. deelde de politie van Nieuw Amsterdam mee dat hij kort tevoren met twee vissers D.D. en R.D zat te borrelen. Op een bepaald moment voegde zijn buurjongen D. zich bij het gezelschap. Kort daarna stond R.R. op om te gaan urineren. Hij zag dat de twee mannen rennen achter de buurjongen. Uit angst sprong de buurjongen in een goot en werd daarbij met stenen en flessen door de twee vissers bekogeld. R.R. kwam ertussen en hield de twee mannen vast, waardoor het D,  die twee snijwonden heeft opgelopen, lukte om uit de goot te komen. 

De vissers brachten R.R. met een scherp voorwerp kapverwondingen toe op het lichaam, meldt de politie Public Relations. Zowel R.R. als de buurjongen D. moesten medisch worden behandeld en gaven de politie te kennen dat zij de mannen geen aanleiding hebben gegeven om hen aan te vallen.

De twee vissers die eveneens ter plekke waren en onder invloed van alcohol verkeerden, werden aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar politiebureau Meerzorg. Toen ze nuchter waren, zijn de verdachten D.D. en R.D. voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Advertenties