Aquafit herdenkt eerste lustrum met sportactiviteiten
13 Mar, 18:34
foto
Zwembad Aquafit heeft zijn eerste lustrum achter de rug.


Zwembad Aquafit heeft zijn eerste lustrum erop zitten. De zwemschool zelf is bijna 12 jaar geleden begonnen met een paar leerlingen bij Puerto Alegre, waar de school een gestage groei doormaakte. De school was de eerste die begon met het aanbieden van aquafit en ouder-kindzwemlessen naast de gewone zwemlessen.

Vervolgens zijn lessen verzorgd bij Residence Inn, Riverclub en ZIN. De wens voor een eigen zwembad werd steeds groter. In augustus 2012 werd op de huidige locatie aan de Atlasstraat gestart met de bouwwerkzaamheden en de zwemshop. Zes maanden later, in maart 2013, begonnen de lessen in een eigen bad.

Vanaf toen is de zwemschool alleen blijven groeien. Ondanks de moeilijkere financiële situatie, lukt het de school nog goed om zijn activiteiten voort te zetten. “Mensen zien het belang van leren zwemmen, het lekker sporten en gezond zijn, gelukkig nog steeds in,” zegt Carien de Ridder-Hamers, die samen met haar partner Teun de Ridder aan de weg timmert.

Vorig jaar mei heeft de zwemschool, de sportschool Happy Life overgenomen en omgedoopt tot 1.2.FIT. De sportschool biedt groepslessen aan speciaal voor vrouwen, het gaat om zumba, pilates, strong en total body, vertelt Carien. Ook de kinderen komen aan hun trekken met kidsgym, kidsdancersice, taekwondo lessen en breakdance.

De kunsten van zowel de vrouwen als de kinderen zijn in het weekend tijdens een sportdag en een familyday die in het kader van de vijfde jaardag van het zwembad zijn gehouden. Carien en Teun blijven ernaar streven om nog meer kinderen op een leuke en kindvriendelijke manier zwemlessen te bieden. “We hopen nog meer mensen door onze sportlessen gezond te laten zijn.” Dit jaar wordt het personeel van de zwem- en de sportschool bijgeschoold. “En we gaan verder!”

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January