Abiamofo: Stroomvoorziening blijft gegarandeerd
16 May, 00:00
foto
Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, woensdagavond op een persconferentie van de regering.


Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen vindt het niet acceptabel dat OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), het werk niet heeft hervat ondanks het vonnis van de rechter. Aan de Saramaccastraat draait slechts één van de twee centrales, omdat de medewerkers niet aan het werk zijn verschenen. De regering en de directie van de EBS zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de stroomvoorziening naar de samenleving gegarandeerd blijft.

De OWOS heeft een brief geschreven naar de directie woensdag dat de staking per direct is opgeheven. Kort daarna kwam een tweede brief waarin is meegedeeld dat er om 9.00 uur een algemene ledenvergadering wordt gehouden. De bewindsman merkte gisteravond tijdens een persconferentie van de Regeringsraad op dat het werk niet is hervat. De werknemers zijn de straat op gegaan naar vicepresident Ronnie Brunswijk.

De bewindsman voerde aan dat het bedrijf het niet accepteert dat de mensen niet aan het werk zijn verschenen. "De dienstverlening is onder enorme druk. De productie, de opwekking is onder druk", deelde Abiamofo mee. Met een team van juristen wordt nagegaan welke maatregelen van de zijde van de werkgever getroffen kunnen worden tegen de actievoerenden.

De regering wil geen stroomonderbrekingen. De minister zegt continu in contact te zijn met de leiding van het bedrijf om ervoor te zorgen dat de stroomvoorziening naar de samenleving niet in het gedrang komt. Abiamofo is ervan overtuigd dat het zal lukken om de stroomtoevoer naar de samenleving te garanderen. "Wij zullen niet prijsgeven op welke manier wij dat doen. Indien er zich geen onregelmatigheden voordoen, kan de samenleving ervan verzekerd zijn dat de stroomvoorziening gegarandeerd is".

Advertenties