Ori stelt maatregelen in vooruitzicht tegen actievoerders
16 May, 05:11
foto
Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur


Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is van plan deze week gepaste maatregelen te treffen tegen leerkrachten die onder aanvoering van vakcentrale COL, nog in actie zijn. Na twee weken is het onderwijs sinds gisteren redelijk genormaliseerd.

Een satellietorganisatie van de COL is nog in actie, zei Ori op een regeringspersconferentie woensdagavond. Hij doelde op het Syndicaat voor Onderwijsgevenden 'Wi Sa Strey'. De leerkrachten die hierbij aangesloten zijn, verlaten de school nog steeds om 11.00 uur. De Federatie van Organisaties in Suriname (FOLS) heeft vanaf woensdag de acties beëindigd.

Ori voerde aan dat er geen arbeidsconflict is. Hij is de mening toegedaan dat te snel wordt gegrepen naar stakingen. Volgens hem is er sprake van anarchie. Dit moet een keer ophouden, benadrukte hij. In een geordende samenleving kan dit niet worden geaccepteerd.

Wilde stakingen zorgen voor irritatie, stelde de minister. Er wordt veel stagnatie ondervonden in het onderwijs. Een aantal onderwijsbonden heeft zich solidair opgesteld met C-47 over de verhoogde stroomtarieven en heeft acties gevoerd.
Advertenties