Dag van het Gezin 2024
16 May, 17:07
foto


AANGEBODEN

Gisteren, woensdag 15 mei, herdacht de wereld voor de 30e keer de Internationale dag van het gezin. In ons land is deze dag geruisloos voorbij gegaan.  Een schril contrast met andere internationale herdenkingen waarbij politici over elkaar struikelen om met de mooiste verklaringen voor de dag te komen.

Het heeft er veel van dat onze politici nog steeds niet begrijpen wat het belang is van gezinnen voor een samenleving. Terwijl het gezin dè basis is voor ontwikkeling en vooruitgang van een land.

Want vooruitgang en ontwikkeling komen niet door geld nog minder door natuurlijke hulpbronnen, maar door mensen. En mensen komen uit gezinnen. Alle geld en alle natuurlijke hulpbronnen zullen geen ontwikkeling brengen als je niet de juiste mensen hebt om die te gebruiken voor  vooruitgang. Suriname is daar een schoolvoorbeeld van.

Terwijl we wel een ministerie van Financiën en een voor Natuurlijke Hulpbronnen hebben, hebben we niet eens een directoraat of een persoon die zich bezighoudt met zaken van het gezin.

De laatste tijd is er, terecht, veel kritiek op het gedrag van jeugdigen. Wat wij daarbij vergeten, is dat deze jeugdigen de vruchten zijn van een boom. En die boom is het gezin. Het gedrag van deze jeugdigen vertelt ons dat er veel mis is met onze gezinnen. Wanneer gaan onze politici de signalen begrijpen en wakker worden. Beseft men wel dat deze jeugdigen over 20 tot 30 jaar, voorbereid of onvoorbereid, de leiding zullen hebben over deze samenleving. Of denkt men in politiek Suriname: na mij de zondvloed!
Hopelijk komt er na 2025 verandering in deze situatie.

Ronald Grunberg

Advertenties