Incident met 2 vliegtuigen op Pengel luchthaven
17 May, 01:03
foto
Er heeft een incident plaatsgevonden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het toestel van Fly Allways dat geparkeerd stond, is geraakt door de vleugel van een cargo vliegtuig.


Op de Johan Adolf Pengel luchthaven is een vrachtvliegtuig aangekomen tegen een toestel van Fly Allways. De luchtvaartwaakhond Casas is met een onderzoek bezig naar dit incident.

Beide toestellen moeten worden gerepareerd. De directeur van NV Luchthavenbeheer, Vijay Chotkan bevestigt het incident tegenover Starnieuws. Hij zegt nog niet te kunnen reageren. Hij wacht het rapport van Casas af, waarna hij verder in kan gaan op het gebeurde.

De staart van het toestel van Fly Allways is beschadigd. Ook het cargovliegtuig heeft schade opgelopen.

De CEO van Fly Allways, Amichand Jhauw, om een reactie gevraagd, zegt dat het toestel stond geparkeerd op de luchthaven. De linkervleugel tip van het cargovliegtuig heeft de staart van het toestel van Fly Allways geraakt.

De vluchten zijn uitgevoerd door andere toestellen van Fly Allways. Een team komt uit het buitenland voor de reparatie van het vliegtuig, zegt Jhauw. Ook hij wacht het resultaat van het onderzoek af.
Advertenties