Man aangehouden voor seksueel misbruik vrouwen
22 Jan 2018, 20:57
foto


Marlon B. (46) is ingesloten door de politie van ressort Centrum. Hij wordt ervan verdacht zich vorig jaar schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en seksueel misbruik. Vier vrouwen die in afzonderlijke gevallen slachtoffers zijn geworden van zijn praktijken, deden aangifte tegen hem. De politie vermoedt dat er meerdere slachtoffers zijn. Deze worden opgeroepen alsnog aangifte te doen.

Uit verklaringen van de slachtoffers blijkt dat de verdachte dezelfde werkwijze toegepast om hen te kunnen benadelen. Zij zijn benaderd door Marlon B. onder het mom dat hij uit Nederland komt en Suriname niet zo goed kent. Hij is op zoek naar een bepaalde plek. Bij al de gevallen boden de slachtoffers de zogenaamde buitenlander hulp aan. Zij stapten in het voertuig waarin Marlon B. zich verplaatste om aanwijzingen te doen naar de gezochte plek.

Onderweg deed de verdachte alsof hij wat moest kopen maar niet over SRD beschikte, aangezien hij nog moest wisselen. De aangeefsters hebben hem geldbedragen moeten voorschieten. De man stapte uit het voertuig, deed de inkopen en nam korte tijd daarna weer plaats achter het stuur. Hij reed zonder afstemming regelrecht naar een pension met de bedoeling seks te bedrijven. Drie hunner is het gelukt hieraan te ontkomen, terwijl hij een slachtoffer met geweld heeft misbruikt.

Na de aangifte werd het voertuig van de man gesignaleerd. De auto werd op dat moment bestuurd door een vrouw. Onderzoek wees uit dat het om de partner van de verdachte ging. Marlon B. meldde zich op het politiebureau aan en is direct aangehouden.

De slachtoffers hebben hem herkend. Naderhand wees het onderzoek uit dat Marlon B. eerder in aanraking met justitie is geweest voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten. Na afstemming het Openbaar Ministerie is de man in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March