Midden-Java stuurt verpleegkundigen naar Suriname
21 Oct 2015, 04:53
foto
Het provinciaal bestuur van Midden-Java bereidt zich voor om medische specialisten te sturen naar Suriname. (Foto:kompasiana.com)


Het provinciaal bestuur van Midden-Java zal 500 verpleegkundigen naar Suriname sturen om te voorzien in de toenemende vraag naar medische professionals in de verschillende ziekenhuizen. Het verzoek voor de verpleegkundigen komt van de Surinaamse regering, zegt gouverneur Ganjar Pranowo van Midden-Java.

“Ze hebben specifiek gevraagd naar verpleegkundigen met behandelingsvaardigheden in nierfalen. Dit is één van de overeenkomsten die de overheden van Suriname en Midden-Java zijn aangegaan,” heeft Pranowo maandag in Semarang bekendgemaakt.

Om aan de eisen te voldoen, zal het provinciaal bestuur nieuwe afgestudeerden werven uit de verschillende verpleegacademies in Midden-Java. "Afgezien van medische hulpverleners, heeft Suriname ook behoefte aan boekhoudkundige en bancaire specialisten en anderen," citeert The Jakarta Post Pranowo.

De gouverneur heeft het nieuwe plan uiteengezet voor journalisten na terugkomst van een zakenreis naar Duitsland, Suriname en Nederland. Tussen 27 september en 9 oktober heeft Pranowo zich georiënteerd in potentiële samenwerkingsgebieden met de drie landen. Midden-Java wil zijn primaire grondstoffen promoten en samenwerken op verschillende gebieden met inbegrip van cultuur, onderwijs, infrastructuur, investeringen, toerisme, handel en exploratie van natuurlijke hulpbronnen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April