NPS wil elke mogelijke functie kunnen invullen
26 Feb 2015, 02:00
foto
NPS-vergadering van de NPS aan de Oranjelaan.


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft er bewust voor gekozen om op 25 februari te vergaderen. 35 jaar geleden is de regering, onder leiding van de toenmalige NPS-voorzitter premier Henck Arron, weggeschoten door de militairen. Dit is een historische vergadering, zegt John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo. Partijvoorzitter Gregory Rusland zei dat er een verandering zal moeten komen in het land op 25 mei. Het ziet er goed uit voor de NPS. Deze partij heeft 15 plekken op de lijst van De Nationale Assemblee in alle districten.

"Samen zullen wij zorgen voor de verandering", zei de partijvoorzitter. De partijen zijn nu bezig te kijken naar de kandidaten die naar voren geschoven zullen worden.
"De NPS moet met een respectabele kandidatenlijst komen", benadrukte Rusland. Hij wees er op dat eensgezind gewerkt moet worden aan een goede vertegenwoordiging, waarbij persoonlijke ambities niet de boventoon moet voeren. De partijvoorzitter merkte op dat de NPS die positie moet kunnen innemen, dat elke functie ingevuld moet kunnen worden, inclusief de president. "Dat is het resultaat waar wij naartoe moeten werken", zei Rusland.

Van Coblijn zei dat 25 februari niet moet worden overgelaten aan de mislukkelingen. Zeven jaren na de coup moest een andere regering komen. Zij zijn weggestemd in 1987. "Alles wat ze gedaan hebben van 80 tot 87, werkt nog steeds door", zei de NPS-topper. Hij benadrukte dat elk jaar uitgelegd moet worden aan de jongeren dat de coup van 1980 mislukt is. "De mannen leven in een omgekeerde wereld, door te zeggen dat de dag een succes is, want ze zijn weggejaagd door het volk".
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April