Lijk vermoorde ondernemer A.A. opgegraven; verdachten ingesloten
09 Jul, 12:46
foto


Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing hebben het lijk van de ondernemer A.A. (52) opgegraven aan de Rijsdijkweg. Hij is beroofd en vermoord. Op het politiebureau van Lelydorp was de man als vermist opgegeven op 2 juli. Vier verdachten zijn in verzekering gesteld.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer op 29 mei door zijn ex-arbeider S.M. (21) en de drie kompanen R.J. (26), H.S. (18) en de 17-jarige G.T. in zijn woning aan de Kamisastraat te Lelydorp in het district Wanica op brute wijze is beroofd en vermoord. Na de daad werd het lijk van het slachtoffer in zijn voertuig geplaatst en op een locatie aan de Rijsdijkweg begraven, meldt de politie Public Relations.

Aan de hand van het technische onderzoek en getuigenverklaringen werd de ex-arbeider S.M. alias 'Shar' of ‘Dogla' die woonachtig is in Para op 30 juni in de kraag gevat. Vervolgens werd de verdachte R.J. (26) die ook in Para woont op 1 juli 2024 door de politie aangehouden. Op hem werden aangetroffen en in beslag genomen 151 gram hasj en 3 patronen. Het voertuig van de verdachte werd onbeheerd aan de Groenhartweg gesignaleerd en hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Op aanwijzing van S.M. is op 2 juli het lijk van de vermiste A.A. opgegraven en voor obductie in beslag genomen. Volgens het obductierapport is het slachtoffer middels misdrijf om het leven gebracht. Na bekomen informatie werd op 5 juli  de verdachte H.S. in de omgeving van de Rijsdijkweg te Para woont aangehouden. De 17-jarige verdachte G.T. die eveneens in de omgeving van de Banijsvogelstraat te Para woont, is na verder uitgewerkte informatie op zaterdag 6 juli in de boeien geslagen. 

De vier verdachten werden voorgeleid en zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De verdachte G.T. is vanwege zijn jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Doorgangshuis 'Opa Doeli'.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July