Syndicaat blijft actieparool 7 tot 11 uur handhaven
14 May, 20:32
foto


Het Bestuur van het Syndicaat voor Onderwijsgevenden 'Wi Sa Strei' blijft het actieparool van de moederorganisatie COL volgen. In afwachting van de uitnodiging over het gesprek voor looncorrecties en diverse andere punten handhaaft de COL dat er gewerkt wordt van 7:00 – 11:00 uur. Het Syndicaat stelt dat het weer zonneklaar is dat vakorganisaties niet eenduidig zijn. C-47 schort de acties op, zonder enige  afstemming met organisaties, die haar ondersteuning hebben gegeven aan de nog te voeren strijd over de betwiste stroomtarieven. De FOLS heeft ook zonder meer aangegeven, dat zij vanaf woensdag 15 mei normaal het werk hervat. Getracht is door FOLS om met argumenten haar statement te valideren.

"Voor ons, het Syndicaat voor Onderwijsgevenden 'Wi Sa Strei', lijkt het meer misleidend, dan ons een sprankje hoop te geven, omdat de president vakcentrales en organisaties reeds voor dinsdag 30 april had uitgenodigd voor een kick-off sessie voor onderhandelingen over de koopkrachtversterking. Organisaties zijn toen toch in actie gegaan om te strijden tegen de stroomtarieven", stelt het Syndicaat. 

Tijdens de besprekingen over de stroomtarieven, heeft de voorzitter van de COL, Hugo Blanker ook nog aandacht gevraagd voor het onderwerp, looncorrecties. De president heeft toen beloofd, om in een andere setting te praten hierover, maar de uitnodiging is nu nog uitgebleven. Het actieparool 07:00 - 11:00 uur bleef van kracht, in afwachting van het resultaat van de besprekingen over de stroomtarieven van donderdag 16 mei. Voor het Syndicaat is het nogal duister waarom men de acties opschort, zonder te vermelden of er enige ruis is over een tevreden resultaat.

Het Syndicaat was ook uitgenodigd voor een brainstormsessie met andere organisaties over de kledingtoelage, zodat organisaties op één lijn staan over dit punt. Nu blijkt dat partijen met uitzondering van het Syndicaat  een 'compromis' hebben bereikt. "Wij zijn nu ook heel erg benieuwd, wie van hen met de eer zal strijken, over het bereikte resultaat, omdat wij enkele dagen terug de felle strijd hebben gevoeld tussen FOLS en BvL", vraagt het Syndicaat zich af.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May