SWM heeft SRD 130 miljoen schuld bij Pensioenfonds
08 May, 02:57
foto
Het Management Collectief van de SWM uit schriftelijk zijn bezorgdheid over de enorme schuld van het bedrijf bij het Pensioenfonds.


De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een schuld van ruim SRD 130 miljoen bij de stichting Pensioenfonds. Het bestuur van het Management Collectief van SWM spreekt van een alarmerende situatie. In een brief aan de stichting 'A' der NV SWM wordt aangedrongen op het treffen van gepaste maatregelen.

Deze kwestie is vaker besproken en er zijn brieven geschreven samen met de werknemersorganisatie en de vereniging van SWM gepensioneerden. Er is bezorgdheid geuit over de situatie. Aangedrongen wordt bij het bestuur van de stichting Pensioenfonds om de situatie te bespreken met de directie van de SWM en de Centrale Bank van Suriname.

Het bestuur van het Management Collectief vraagt aan het stichtingsbestuur om binnen een maand een vergadering van deelnemers te beleggen. De deelnemers willen geïnformeerd worden over de ontstane situatie en hoe deze binnen afzienbare tijd opgelost zal worden. 

Ook de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een forse schuld van bijkans US$ 22 miljoen bij het pensioenfonds van het bedrijf. Er is door de vorige regering steeds geld geleend zonder dat de schulden zijn aangezuiverd. Het bedrijf zit diep in de rode cijfers en heeft een totale schuld van bijkans US$ 80 miljoen.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May