Veel scholen dicht ondanks oproep minOWC, BvL en ALS
06 May, 13:36
foto


Diverse scholen waren vandaag gesloten, ondanks de oproep van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) om het onderwijsproces niet te stagneren. De lidorganisaties van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) hadden een vergadering uitgeschreven voor vanmorgen. Ook het Syndicaat voor Onderwijsgevenden was in vergadering bijeen.

Op basisscholen waar enkele leerkrachten geen leden zijn van de vakbonden, zijn de kinderen thuis gebleven. Na enkele uren zijn de leerkrachten weer naar hun huis gegaan. Er wordt geprotesteerd door de leerkrachten, bonden bij C-47 en samenwerkende organisaties tegen de verhoogde stroomtarieven. De Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, onder leiding van Reshma Mangre, heeft de leerkrachten gevraagd naar school te gaan.

President Chan Santokhi heeft Ravaksur en diverse vakorganisaties voor morgen uitgenodigd. Er zal dan gesproken worden over de verhoogde stroomtarieven. De president heeft aangekondigd dat als er ondanks alle voorbereiding en gesprekken met deskundigen er fouten zijn gemaakt, die teruggedraaid zullen worden. C-47 die deel uitmaakt van Ravaksur zal ook bij deze bespreking aanwezig zijn.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May