Bij 155-jarig bestaan HvJ zijn 11 personen gedecoreerd
04 May, 15:04
foto
De gedecoreerden, die voorgedragen zijn door het HvJ. Dit in het kader van het 155-jarig bestaan van de rechtspraak in Suriname.


President Chan Santokhi heeft vrijdag elf personen gedecoreerd in verband met het 155-jarig bestaan van het Hof van Justitie (HvJ). Zij zijn voorgedragen door het HvJ. Er zijn ook enkele buitenlanders gedecoreerd. Zij zijn zeer gewaardeerde vrienden, die gedurende vele jaren bijzondere bijdragen hebben geleverd aan de ontwikkeling van de rechtspraak in Suriname in woord en daad. Zij hebben exceptionele prestaties geleverd vanuit directe of indirecte verbondenheid aan het HvJ ten nutte van de maatschappij tot bescherming van de onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht en het in stand houden van de rechtsstaat, wordt er aangegeven.

Hans Lim A Po werd onderscheiden als Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Palm. Georgine de Miranda, Shardhapersad Gangaram Panday, August Hermelijn en Carlo Jadnanansing werden benoemd tot Groot Officier in de Ereorde van de Palm. Voorts werden Hugo Fernandes Mendes, Adolf Stefanus Rueb en Willem Lodewijk Valk benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm, terwijl Aniel Autar, Jan De Boer en Letitia Thijm werden benoemd tot Officier in de Ereorde van de Palm. De decoratieplechtigheden vonden plaats in het presidentieel paleis.

President Chan Santokhi feliciteert Hans Lim A Po.

Santokhi vindt het een eervolle taak, als president van de Republiek Suriname, om mensen te waarderen vanwege hun onbaatzuchtige verdiensten voor de samenleving, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Mensen die zich vrijwillig inzetten voor welzijnswerk of verenigingsleven en in het algemeen omzien naar een ander of van maatschappelijke betekenis zijn, moeten gewaardeerd worden”, meent het staatshoofd.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May