HVB geeft trainingen in Sipaliwini en opent Info centrum
11 Apr, 22:48
foto
Vrouwen met hun certificaten. Zij hebben ketjap, sauto en dawet leren maken, terwijl ook een pedicure training is verzorgd. (Foto's: HVB)


Na het district Nickerie te hebben aangedaan afgelopen maand met de ICT trainingen, was het dit keer de beurt aan district Sipaliwini. Het afgelopen weekend bracht de Educatie commissie van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) een bezoek aan Poki Gron alwaar er diverse trainingen werden verzorgd aan de plaatselijke gemeenschap.

Indachtig haar ontwikkelingsfilosofie (Onderwijs + Ondernemerschap = Ontwikkeling), zegt de partij te blijven investeren in klein ondernemerschap en vorming van burgers in vooral kansarme gebieden. Zo werden de enthousiaste cursisten vergast op het produceren van gekruide ketjap, sauto ayem en dawet alsook pedicure trainingen voor de vrouwen. Na het uitreiken van de certificaten legde HVB voorzitter Mike Noersalim uit, dat het de bedoeling is dat de vrouwen worden gestimuleerd om met de opgedane kennis uiteindelijk zelf te starten met een kleine onderneming in hun woongebied.


Tegelijkertijd vond zondag de opening plaats van het Info centrum van de HVB te Pokigron. Noersalim zei dat dit centrum de start is van een reeks van centra die in de komende twee maanden overal in het land zullen worden geopend. “Un sori keba in 2020 dat HVB na wan nationaal partij en no frede fu go in alla district “. Bij de afgelopen verkiezingen behaalde de HVB 7.423 stemmen, waarvan 171 stemmen in Sipaliwini. 

Het nieuwe stelsel van landelijke evenredigheid is volgens de partijleider voor iedereen een stimulans om landelijk campagne te voeren omdat de stemmen niet verloren gaan. Hij stelde in het vooruitzicht dat in mei de partij haar congres houdt met het oog op een toekomstige samenwerking met andere politieke partijen. Inmiddels is de partij gestart met een agressieve (her-) registratie campagne voor leden en toekomstige leden die zowel fysiek als on-line kan plaatsvinden.


A no soso oe de na machtie wie e gie training, wie na wan partij foe skoro a pipel,” zei Noersalim
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May