DNA-lid Sampie: Ik ben nog kritischer geworden
02 Mar, 00:57
foto
ABOP-parlementarier Edgar Sampie (l) en activist Marcel Oostburg. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Edgar Sampie (Abop) zegt dat hij wordt achtervolgd. Volgens hem is het een reactie op het belichten van de Panamkwestie en zijn kritische houding tegenover de regering. Hij merkt op dat hij hierdoor juist nog kritischer is geworden en nog meer zaken aan het licht gaat brengen. Sampie zegt dat hij bereid is op oorlog "want den bigi sma san eh tyar mi ben kot' neki lek' hobby. Dede ben de." Sampie was ook aanwezig op de "manifestatie ter ondersteuning van het OM" georganiseerd door de activist Marcel Oostburg.

"Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat er iemand belast is om Sampie te volgen, achtervolgen" deelt Sampie mee. "Men vindt dat Sampie te wreed naar buiten komt met harde informatie. Men houdt niet van kritiek in het land. En het moment dat iemand kritiek levert, gaan ze proberen om jou te tackelen." Hij vervolgt: "Dit is een actie om mij persoonlijk te tackelen. Nadat ik die Panamkwestie naar buiten heb gebracht zijn er zoveel fake berichten op Facebook geplaatst door fake accounts. Berichten als zou Sampie meerdere percelen hebben gehad op Sabaku. Men zegt dat ik een corrupteling ben. Ik zie dit allemaal als reactie op de Panamkwestie." Geen fijne zaak voor hem, maar door die stap is hij juist wakker geschud, deelt hij mee: hij gaat juist meer zaken onderzoeken en naar buiten brengen.

Sampie benadrukt dat hij niet de klokkenluider is en de klokkenluider ook niet kent. Hij zegt dat hij de informatie zoals ieder ander het krijgt: via het internet. Hij merkt op: "Er komt een moment waar de klokkenluider zal moeten verschijnen om de klacht die de persoon heeft ingediend, te verhelderen. Er zal geen moment komen waarbij ik gelinkt wordt aan de klokkenluider of er bewijs zal komen dat ik de klokkenluider ben. Ik doe gewoon mijn werk als parlementarier."

Hij heeft niets te vrezen, benadrukt Sampie nog eens en dus loopt hij daarom ook niet met beveiliging rond. "Ik ben voor niemand bang in dit land. Mi habi mi sani. Als die mannen ready zijn for war, dan zijn we ready for war. Omdat den bigi sma san eh tyar' mi na sma san ben kot' neki lek hobby. Dede ben de. Mek' den man suku sani dan d'o feni sani."

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April