Medische Zending opnieuw genoodzaakt alarm te slaan
05 Dec, 16:09
foto


De vluchten van en naar het binnenland van de Medische  Zending Primary Health Care (MZ) zijn stopgezet. Ook de aankoop van materiaal om de dienstverlening te garanderen, is gestagneerd. MZ heeft de subsidies die zij van de overheid krijgt voor de exploitatie van de dienst al zes maanden niet ontvangen, waardoor de dienstverlening zeer moeilijk wordt.

"Doordat wij de middelen nog niet hebben gekregen, zijn onze operaties in gevaar gekomen," zegt MZ-directeur Herman Jintie. "De schuld is zodanig opgelopen dat het niet meer verantwoord is om andere reserveringen te plaatsen."

Daarbovenop komt dat leveranciers de levering van algemene diensten hebben stopgezet, doordat de schulden een zodanige niveau hebben bereikt. Ook de transport over de weg en het water is in gevaar door brandstoftekort. "Wij moeten ons beperken tot slechts de emergency, maar ook dat geschiedt zelfs met kunst en vliegwerk," merkt Jintie op.

De subsidies voor het derde kwartaal zijn aangevraagd en al toegezegd door de regering. Het is de overmaking die op zich laat wachten. Over de subsidies van het vierde kwartaal is er nog geen garantie. De druk op het MZ is alleen maar groter geworden nu de zes poliklinieken van het Wayambo- en Kabalebo gebied sinds oktober weer onder het MZ vallen.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February