Grote drukte verwacht op gezamenlijke ledenvergadering bonden
08 Nov, 00:02
foto
Dayanand Dwarka van de vakcentrale C-47 verwacht een enorme drukte vandaag in het CLO-hoofdkwartier. (Foto: René Gompers)


Later op de dag wordt een grootse drukte verwacht in het CLO-hoofdkwartier. Tientallen bonden zullen een gezamenlijke ledenvergadering houden over de verhoogde BTW. Bonden van onder andere de politie, douane, ziekenhuizen, onderwijs (zonder de BvL/ALS), Openbare Werken en Defensie, zullen met hun leden op de vergadering aanwezig zijn, deelt Dayanand Dwarka van de vakcentrale C-47 mee. De dienstverlening in bepaalde sectoren is vanaf 10 uur niet gegarandeerd.

"We hebben er alles aangedaan om de onrechtvaardigheden in de nieuwe BTW-wet terug te draaien," zegt Dwarka. "Wij willen herstel. Wij willen dat in afwachting daarvan de BTW-verhoging op brandstof van 5 naar 10 procent wordt teruggedraaid. En de BTW die er niet was en nu wel deel uitmaakt van de gewijzigde BTW wet -BTW op nutsvoorzieningen, op kookgas, stroom, water- moet worden teruggedraaid. Dan is er ruimte en rust om verder te werken aan het rechtvaardiger maken van deze wet. Dat is die eis. That's it!"

Al enkele weken roerden in eerste instatie een coalitie van C-47, COL, de veiligheids- en de ziekenhuisbonden, zich over de gewijzigde BTW-wet. Die coalitie heeft ondertussen bijval gekregen van andere bonden. In het weekend is er flink gemobiliseerd, maandag en dinsdag zijn op de werkplekken leden geinformeerd over de vernieuwde wet en de gevolgen ervan. Er is opgeroepen voor een gezamenlijke vergadering vandaag bij het CLO-gebouw aan de Gemenelandsweg.

"Het wordt een hele grote vergadering," deelt Dwarka mee. "Het komt erop neer dat door zij die meedoen -bedrijven, kantoren, bonden van de overheid- na 10 uur de dienstverlening niet meer is gegarandeerd is. Ik weet niet welke voorzieningen er getroffen zijn, maar al die lidbonden komen in vergadering, gezamenlijk op 1 locatie. Dat is het model. Op die vergadering zullen besluiten worden genomen over het natraject van de actie."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May