Vredesloop eindigt met aanbieding petitie aan DNA-voorzitter
03 Nov, 08:48
foto
De route van de vredesloop die later op de middag wordt gehouden door het Platform Gerechtigheid voor het Palestijnse Volk.


Het Platform Gerechtigheid voor het Palestijnse Volk houdt vanmiddag een vredesloop van Valliantsplein naar De Nationale Assemblee. Daar zal een petitie worden aangeboden aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. "Wij geven heel duidelijk aan dat deze vredesloop enkel bedoeld is om aan te geven dat Surinamers willen dat de gewelddadigheden onmiddellijk stoppen en een halt worden toegeroepen", zegt Evert Dinmahomed van de organisatie in gesprek met Starnieuws.

De trekkers van het Platform zijn de Surinaamse Moslim Federatie, De Surinaamse Islamitische Organisatie en de Islamitische Federatie Suriname. Daarnaast zijn er diverse moskeeën en individuen die de loop ondersteunen, zegt Dinmahomed. Het doel van de loop is, zoals de naam reeds aangeeft, gerechtigheid voor het Palestijnse volk. 

Met de loop wordt aandacht gevraagd voor de situatie in Gaza, waar vele onschuldige mensenlevens verloren gaan. De organisaties willen met het aanbieden van de petitie aan de parlementsvoorzitter als één lichaam naar buiten treden, ongeacht religie, etniciteit of klasse. "We betuigen onze steun en solidariteit als Surinamers aan de broeders en zusters in Palestina." De loop start om 16.00 uur. De route is aangepast en ingekort, omdat vrijdagavond bij het Onafhankelijkheidsplein ook de Savannerally begint.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May