A20 bouwt multifunctioneel ontwikkelingscentrum in Cabendadorp
09 Oct, 03:14
foto
Walter Sabajo (midden) draagt het bouwwerk over aan A20. De politieke organisatie zal een multifunctioneel ontwikkelingscentrum neerzetten met focus op jongeren. (Foto's: A20)


Binnen zes maanden zal Cabendadorp in het district Para beschikken over een gebouw dat zal dienen als multifunctioneel ontwikkelingscentrum. Dit beloofde Steven Reyme, voorzitter van Alternatief 2020 (A20) zaterdag tijdens een bijeenkomst in het inheemse dorp. Het gebouw, dat al tot kozijnhoogte is opgetrokken, is beschikbaar gesteld door Walter Sabajo. Hoewel zijn oorspronkelijke plan was om er een kerk te bouwen, voelt hij nu de dringende noodzaak om een verschil te maken in het dorp en het land als geheel.

Sabajo heeft het bouwwerk overgedragen aan A20 die verder aan de slag zal gaan om het multifunctioneel centrum te realiseren. Hij is een voormalig topsporter van Suriname en heeft tientallen medailles gewonnen voor het land. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij de behoefte aan meer sportmogelijkheden voor de jeugd. De focus van het centrum is gericht op jongeren. Apostel Eric Estwood, een vooraanstaande technisch deskundige binnen A20, zegende het reeds aanwezige bouwsel en het hele dorp. Symbolisch gooiden verschillende dorpsbewoners rijst op de grond, een teken dat vandaag een zaadje is geplant dat zal uitgroeien tot iets prachtigs, meldt A20.

Onthulling van het naambord door A20 voorzitter Steven Reyme (rechts bij bord) en kernvoorzitter Walter Sabajo.

Reyme benadrukte dat verandering begint bij onszelf, en citeerde Mahatma Gandhi met de woorden: Wees de verandering die je wilt zien! Als voorbeeld haalde de politicus aan dat niemand moet wachten op de overheid om zijn of haar erf schoon te houden, maar we moeten zelf de hand in eigen boezem steken en doen wat wij zelf kunnen doen. Hij verzekerde de aanwezigen dat het landelijke onderwijsprogramma ‘ Ontdek je Passie', dat gestart is  onder leiding van A20 deskundige Felicia Tilborg, ook ten goede zal komen aan de jongeren van Cabendadorp. Reyme merkte op dat samen het dorp ontwikkeld zal worden, vandaar deze eerste concrete stap. Een team van deskundigen van de partij zal samenwerken met dorpelingen en deskundigen uit Para.

Een deel van de aanwezigen op de bijeenkomst te Cabendadorp.

"Met een nieuwe visie en onwrikbare vastberadenheid slaan we een nieuwe koers in", zei Reyme. "Het is tijd voor een frisse nieuwe start. Suriname heeft rechtvaardige leiders nodig om het land te redden". Hij verwelkomde Guno Polak die ervoor gekozen heeft om het team van A20 een kans te geven "vanwege haar veelbelovende visie en bewezen track record".

De voorzitter van afdeling Para, Rudi Wijntuin, gaf aan dat decentralisatie en behoorlijk bestuur hoog staan op de agenda van zijn districtbestuur. Para is vastberaden om het potentieel op het gebied van toerisme en productie volledig te benutten, en dit zal nu collectief worden aangepakt. "Samen zullen we werken aan een betere toekomst voor dit dorp, voor Para en voor heel Suriname.  We moeten kiezen voor leiderschap dat samen met iedereen wil werken aan de ontwikkeling van ons geliefde Suriname. Iedereen is nodig!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May