432 van de 693 ambtenaren direct geslaagd voor opleidingen
26 Sep, 22:47
foto
Een deel van de geslaagden met het behaalde diploma. De meeste cursisten zijn vrouwelijke ambtenaren. (Foto: BiZa)


De ambtenarenopleidingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) over het cursusjaar 2022-2023 zijn maandag  in het Mata Gauri feestelijk afgerond. Het aantal ingeschreven cursisten voor de districten Paramaribo en Nickerie bedroeg 693 van wie 432 direct geslaagd zijn en 86 opnieuw hun vakken moeten doen. Daarnaast zijn er 70 drop-outs en zijn 107 personen nooit verschenen. 458 cursisten vrouwen waren en 55 mannen. In vergelijking met het vorige jaar zijn het aantal geslaagden gestegen voor de opleidingen  VOS, SUR en  VAAO II.

De opleidingen die werden verzorgd zijn:
1. Vooropleiding Surnumerair (VOS), waarvan Grandelien Atmoredjo de best geslaagde is,
2. Surnumerairsopleiding (SUR), met Marcha Ramautarsing als best geslaagde,
3. Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding I (VAAO I),
4. bij de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II (VAAO II) is Mahinderpersad Sardjoe de best geslaagde, terwijl bij
5. de Bevolkingsadministratie I (BA I), Tiffany Singowikromo
6. Bevolkingsadministratie II (BA II) met als best geslaagde Shannon Semin.

Kavitadevi Gangadin, belast met Vorming en Opleiding binnen BiZa, gaf aan dat de ambtenaren een weerspiegeling zijn van de kwaliteit van de opleiding, waarbij zij de aangeleerde tools kunnen toepassen op de werkvloer en in de omgeving. Ze geeft verder ook aan dat de ambtenaren hun diploma niet alleen moeten inlijsten, maar dit kunnen gebruiken om hun omgeving ook te stimuleren om verder te studeren.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May