Robinhood koploper in groep B Concacaf Carribean Cup 2023
22 Sep, 12:37
Landskampioen Robinhood staat op de eerste plek in haar poule in de Concacaf Caribbean Cup 2023.

Robinhood blijft het goed doen in de Concacaf Caribbean Cup 2023. Gisteravond heeft Robinhood ook Dunbeholden FC aan haar zegekar gebonden. De landskampioen won de wedstrijd met 2-0. Het toernooi wordt in Jamaica gehouden.

De ster van de avond was de absolute topscoorder van Suriname, Shaquille Cairo, die in de 15e minuut van de eerste helft Robinhood op voorsprong bracht. Het was een gelijkopgaande strijd want beide ploegen kregen kansen waarbij de doelman Fonkel van Robinhood uitstekend keeperswerk verrichtte. De ruststand was 1-0.

De tweede helft was net ongeveer 10 minuten oud of de goaltjesdief Cairo noteerde zijn tweede doelpunt voor de avond en bracht Robinhood op 2-0. Het spelbeeld was ongeveer hetzelfde als de eerste helft waarbij beide ploegen kansen creëerden, maar tot meer doelpunten kwamen het niet.

Robinhood speelt woensdag 27 september haar derde wedstrijd van het toernooi tegen Harbour View van Jamaica. Deze club staat op plek nr. 2 van het toernooi met 2 gespeeld, waarbij zij 1 won en 1 gelijk speelde. De Jamaicanen hebben dus 4 punten en Robinhood heeft 6 punten. De eerste wedstrijd heeft Robinhood met 1-0 gewonnen.

Alleen de nr. 1 en 2 van het toernooi gaat over naar de volgende ronde. Er zitten 5 ploegen in de poule, dus iedereen speelt slechts 4 wedstrijden. Robinhood heeft nog twee wedstrijden te spelen in deze poule.