Mathoera bij bevordering: Militairen hebben er aanspraak op
03 Jun 2023, 11:46
foto
Minister Krishna Mathoera en bevelhebber Werner Kioe-A-Sen bezig met het bevestigen van de nieuwe rang van de militair.


122 militairen zijn bevorderd naar een naast hogere rang door het ministerie van Defensie. De bevorderingsplechtigheid vond vrijdag plaats in de Memre Buku Kazerne. Defensieminister Krishna Mathoera benadrukte bij deze gelegenheid dat de bevorderingen geen gunst zijn, maar een administratieve afhandeling waar de manschappen wettelijk aanspraak op maken.

Mathoera meent dat militairen zich bewust moeten zijn van hun rol en verantwoordelijkheid om zodoende uitmuntende prestaties te kunnen leveren. Zij voegde eraan toe dat militairen in de afgelopen periode hebben bewezen dat zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de binnenlandse veiligheid. De bewindsvrouw dikte aan dat de militairen door moeten blijven leren. Zij stimuleerde de groep bevorderden daarom zich middels opleidingen verder te scholen. “Hierdoor zal het leger groeien en excellente prestaties neerzetten. Training, vaardigheid en kennis zijn enorm belangrijk en daar wordt dus optimaal in geïnvesteerd”.

Bevelhebber Werner Kioe-A-Sen sprak de militairen die de ambitie hebben om verder te groeien binnen de defensieorganisatie, bemoedigend toe. Niet alleen digitale vernieuwingen op defensiegebied, maar ook de steeds complexer wordende dreigingen verplichten het Nationaal Leger om innovatief te zijn. De legeraanvoerder drukt alle militairen op het hart om hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. Het doet kolonel Kioe-A-Sen goed dat de manschappen geleidelijk aan én op tijd worden bevorderd. Hij vraagt het overige personeel geduld te betrachten. “De achterstanden worden geleidelijk aan ingelopen”.

Minister Mathoera merkte op dat het personeel belangrijk is binnen de organisatie, meldt het ministerie. “De kwaliteit van elke individuele militair bepaalt gezamenlijk de kwaliteit van onze hele defensieorganisatie. Als een militair het goed doet, dan is dat een inspiratie voor andere collega’s”, stelt de defensieminister. Ze voegt verder eraan toe: “Wij moeten zo goed als mogelijk voorbereid zijn om het beste van onszelf te geven om vrede en veiligheid te bewerkstelligen en dat kunnen we alleen bereiken door de inzet van elke militair.” De samenleving moet volgens de bewindsvrouw op elk moment op het leger kunnen rekenen. “Met uw houding en output verhoogt u het imago van het Surinaams Nationaal Leger”, gaf ze de bevorderden verder mee.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June