President levert bijdrage voor medische kosten scholier
30 Mar, 16:36
foto
Shanylla Santokhi overhandigt namens haar vader symbolisch SRD 50.000 over aan scholier Giano Wassenaar.


President Chan Santokhi heeft via zijn dochter Shanylla een persoonlijke donatie van SRD 50.000 gedaan om de medische kosten van de scholier Giano Wassenaar te helpen dekken. Hij is leerling van IMEAO-2. Wassenaar heeft eerder tijdens het voetballen een hartstilstand gekregen. Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een deel van de kosten betaald en liet het aan de scholier over om te zien hoe hij aan SRD 70.000 komt.

Door kordaat optreden van ambulancepersoneel en het medische team kon de scholier gereanimeerd en behandeld worden. Voor het regulieren van zijn hartritme is een pacemaker voor hem geplaatst. Dit is een dure ingreep en werd gedeeltelijk door het Staatsziekenfonds en Sociale Zaken gedekt.

De school is gestart met een donoractie om het restant bedrag van SRD 70.000 te kunnen voldoen. President Santokhi heeft notitie van het geval genomen en gemeend zelf in te komen voor deze jonge Surinamer. Voorts komt het Kabinet van de President in met SRD 20.000. Hiermee worden de kosten voor de ingreep volledig gedekt.

De president en de First Lady wensen Giano goede gezondheid toe en spreken de wens uit dat hij nog lang gezond en wel mag wezen. President Santokhi benadrukt tevens dat wij gezamenlijk de plicht hebben om elkaar te allen tijde te ondersteunen en waar mogelijk te helpen, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Gezamenlijk kunnen alle uitdagingen worden overwonnen. Samen staan wij sterker”.

Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October