President Santokhi ingenomen met internationale steun
18 Mar 2023, 00:00
foto
President Chan Santokhi verwelkomt EU-topper Helena König en ambassadeur René van Nes. Tijdens de bespreking is de internationale steun voor versterken van de democratie toegezegd. (Foto's: Kabinet President)


President Chan Santokhi vindt het heel belangrijk dat de Europese Unie en diverse landen het proces van het versterken van de democratie in Suriname ondersteunen. De president ontving vrijdag Helena König, Deputy Secretary-General of the European External Action Service for Economic and Global Affairs op het presidentieel paleis.

De EU-topper König heeft aangegeven dat de EU en partners de democratie in Suriname zullen blijven steunen, omdat zij Suriname willen zien ontwikkelen en het volk willen laten bloeien in een land waar de democratie wordt gehandhaafd en de rechtsstaat wordt gerespecteerd. “Met dit bezoek is ook een signaal van ondersteuning gegeven naar de regering, dat de wereld kijkt naar de democratie, en geen bedreiging gaat tolereren van de democratie in Suriname”, zegt president Santokhi om een reactie gevraagd, aan Starnieuws.


“Voor ons is dit bezoek heel belangrijk in het kader van het buitenlands beleid, dat wij ondersteund worden door belangrijke landen", stelt het staatshoofd. De internationale partners erkennen de economische moeilijkheden waarmee de bevolking van Suriname wordt geconfronteerd en de opoffering die moet worden gemaakt om de economie weer in evenwicht te brengen met de hulp van instellingen zoals het Internationaal Monetair Fonds, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de EU en andere donoren via een inclusieve dialoog.

Naast de EU-topper en ambassadeur René van Nes, ontving de president ook de vertegenwoordigers van Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Polen. Zij hebben in een verklaring de ondersteuning toegezegd aan de regering.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April