Internationale partners ondersteunen democratie in Suriname
17 Mar 2023, 18:29
foto


Internationale partners waaronder de Europese Unie (EU), Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Polen hebben hun ondersteuning toegezegd voor de democratie in Suriname. Zij hadden via hun ambassadeurs vandaag een ontmoeting gehad met president Chan Santokhi. De EU was vertegenwoordigd door plaatsvervangend secretaris-generaal van de Europese Dienst voor externe optredens, Helena Konig.

In een verklaring zeggen de internationale partners dat de ze inzet van Suriname voor democratie, vrijheid, gelijkheid en eerbiediging van de mensenrechten en rechtsstaat verwelkomen. Ze herhaalden hun zorgen over de gewelddadige protesten die plaatsvonden in Paramaribo op 17 februari en spraken hun steun uit voor de democratische instellingen van Suriname, haar democratisch gekozen regering en haar bevolking.

De internationale partners erkennen de economische moeilijkheden waarmee de bevolking van Suriname wordt geconfronteerd en de opoffering die moet worden gemaakt om de economie weer in evenwicht te brengen, met de hulp van instellingen als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en via een dialoog.

De internationale partners zullen de democratie in Suriname blijven steunen, omdat zij het land willen zien ontwikkelen en de bevolking leeft in een land waar de democratie wordt gehandhaafd en de rechtsstaat wordt gerespecteerd.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April