Suriname op beurs in Berlijn om toeristen aan te trekken
09 Mar 2023, 22:38
foto
Suriname heeft meegedaan aan een driedaagse beurs in Berlijn, Duitsland. Het land wil na de Covid-periode weer toeristen aantrekken. (Foto: CDS)


Suriname heeft meegedaan aan de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn, Duitsland. Travel the Guianas, Purity Tours, Packed & Ready Travel, SLM, Orange Travel en de SHATA hebben meegedaan aan de beurs die van 7 tot en met 9 maart is gehouden.

Participatie aan deze beurs moet Suriname meer bekendheid geven onder de internationale reiziger, hetgeen ertoe moet leiden dat meer toeristen het land zullen bezoeken. Om Suriname op de toerismewereldkaart te plaatsen wordt er regelmatig, samen met de private sector, geparticipeerd aan diverse internationale toerisme beurzen. Plekken die dit jaar vanwege internationale toerismebeurzen zijn bezocht, zijn: Utrecht (Nederland), Vlaanderen (België), Milan (Italië) en thans ITB Berlin, Duitsland. In de planning staat voor april Dallas (VS).

Speciaal voor deze beurzen is er een promotiefilm geproduceerd, een destinatiegids en is thans ook de nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname gelanceerd. Dit materiaal wordt samen met het promotiemateriaal van de private sector tijdens de B2B en consumentendagen gepresenteerd, meldt de Communicatiedienst Suriname.
 
Het toerisme komt weer op gang na een destructieve periode van twee jaar Covid-19. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is reeds gestart met het aangaan van public-private partnerships ter ontwikkeling van de toerismesector in en buiten Suriname.

Naast de facilitering ter participatie van de beurzen, wordt nationaal hard gewerkt aan onder meer wet- en regelgeving, toerismebewustwording, opleidingen en trainingen. Binnenkort zal het bezoek aan de diverse beurzen samen met de private sector worden geëvalueerd en zal er tegelijkertijd een beurzenkalender worden vastgesteld voor de tweede helft van 2023 en de eerste helft van 2024.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May