A20: Samen Suriname herbewapenen en opbouwen
06 Mar 2023, 06:47
foto
President Chan Santokhi heeft zondag overleg gevoerd met politieke partijen op weg naar de nationale dialoog. A20 heeft verschillende voorstellen gedaan.


Suriname heeft hoop nodig. Dit is de visie van A-20. Partijvoorzitter Steven Reyme heeft in het overleg om te komen tot nationale dialoog, aan president Chan Santokhi gezegd dat "we samen Suriname kunnen herbewapenen en heropbouwen. Hoe kunnen we de mensen een andere mindset geven, Surinamers maken tot zelfstandige mensen en niet afhankelijk zijn van politieke partijen.”

Reyme voerde aan dat de verwachting was dat Suriname een andere kant op zou gaan na de verkiezingen. Er was namelijk beloofd dat het algemeen belang boven het privébelang geplaatst zou worden. De partij stelt voor dat de regering met niet-gouvernementale organisaties werkt en deze versterkt en ondersteunt, zodat zij kunnen helpen met de armoedebestrijding. Daarnaast juichen de bestuursleden ook toe dat de first lady een programma is gestart voor het verstrekken van brood. “Er is binnenkort een launch van een organisatie die ook brood zal verstrekken, middels donaties”, stelt Reyme. Hij geeft aan dat de regering dit kan aangrijpen zodat er verder gewerkt kan worden met de bestaande structuren wanneer de pilot van de first lady voorbij is.

De politicus is van mening "dat we niet bang moeten zijn om te investeren in onderwijs als we onze jeugd hoop willen geven, ongeacht welke politieke partij daar zit. De meerderheid van personen die de plunderingen hebben gepleegd zijn jonge mensen en dat komt omdat ze geen hoop en vertrouwen meer hebben. Ze durven niet meer te dromen. Onze jongeren studeren af en kijken richting het buitenland. Ze vertrekken waardoor er geen kader meer zal zijn.” A20 benadrukt daarom dat de regering eraan moet werken om de jeugd weer hoop te geven. De jeugd heeft nodig dat ze haar leiders richting productie en zelfstandigheid ziet gaan, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De A20-voorziter zegt dat de randvoorwaarden gecreëerd moeten worden en dat ervoor gezorgd moet worden dat de jeugd genoeg hoop en vertrouwen heeft en dat hun ouders voldoende verdienen. "Als je investeert in mensen heb je een andere soort community. Volgens hem hebben we ander soort rolmodellen nodig. President Santokhi is volgens de Communicatiedienst Suriname erg ingenomen met de voorstellen van A20. De bestuursleden hebben volgens Santokhi laten zien dat zij een kwaliteitspartij zijn.

Het staatshoofd zegt dat het probleem met de jongeren een serieuze is en dat dit de aandacht van de regering heeft. “Jongeren zullen getraind en begeleid moeten worden om te voorkomen dat het volkomen verkeerd afloopt”, stelt hij. De president deed een oproep aan de samenleving om projecten in te dienen, die kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van mensen.
Advertenties