Walter Oostelbos nieuwe Nederlandse ambassadeur
30 Jan 2023, 04:53
foto
Walter Oostelbos wordt de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname.


Walter Oostelbos wordt de nieuwe Nederlandse ambassadeur met als standplaats Paramaribo. Oostelbos heeft zijn land al eerder gediend in Suriname. Hij was in 2018 ruim tien maanden de plaatsvervangend Chef de Poste.

De rijksoverheid meldt op haar website dat de Rijksministerraad op voorstel van minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft ingestemd met vijf ambassadeursbenoemingen, onder wie die van Oostelbos voor Suriname. De benoemingen gaan vanaf “komende zomer” in.

De diplomaat is nu nog tijdelijk waarnemend plaatsvervangend ambassadeur in Ankara, Turkije. Hij zal na goedkeuring van de Surinaamse regering naar Paramaribo afreizen. Hij neemt het roer op de ambassade dan over van zijn collega Henk van der Zwan. Die heeft eerst in september 2020 als tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo gefunctioneerd en is vanaf februari 2021 de huidige ambassadeur.

Van der Zwans aanstelling als ambassadeur kwam, nadat de diplomatieke banden tussen Suriname en Nederland verbeterden met het aantreden van de regering-Santokhi. Suriname benoemde in december 2020 Rajendre Khargi als ambassadeur voor Den Haag. Hij bood zijn geloofsbrieven in februari 2021 aan. Het was na ruim tien jaar dat beide landen op ambassadeursniveau een vertegenwoordiger hadden.

Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May