Brunswijk: Wisselkoers moet op de operatietafel
29 Jan 2023, 00:00
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk wil serieuze aanpak van de koers. Deze kwestie moet maandag op de politieke agenda. (Beeld: Apintie)


Vicepresident tevens voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, vindt dat het zo niet verder kan in het land. De wisselkoers stijgt nog steeds. Het zal hem niet verbazen als deze straks naar SRD 50 voor de US-dollar gaat. Brunswijk zei op de opo yari vergadering van PL/ABOP in Nickerie zaterdagavond dat een koers van boven de SRD 30 voor de US-dollar niet te verteren is voor het volk. De prijzen in de winkels stijgen met de dag. Hij deed een dringend beroep op president Chan Santokhi om met een oplossing te komen, want mensen kunnen niet leven met zo een koers.

Vanaf maandag moet de beheersing van de wisselkoers op de politieke agenda worden geplaatst. De koers moet op de operatietafel. Juist omdat hij vicepresident is, vindt Brunswijk dat deze kwestie hoog op de prioriteitenlijst moet staan en dient te worden aangepakt. De wisselkoers moet beheersbaar worden. "Dit is geen podiumtaal. De koers moet serieus op de agenda komen, anders kunnen wij niet meer leven", benadrukte Brunswijk op de druk bezochte vergadering op het Volksplein in Nickerie. Hij had eerder ook aangegeven dat de koers moet droppen, maar deze blijft nog de lucht ingaan. Hij vindt het erg dat mensen het zo moeilijk hebben in het land. Daarom moet deze kwestie dringend, vanaf maandag, worden aangepakt.

Brunswijk voerde aan dat komende week ook het sociaal programma zal worden uitgevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De moni karta zal worden verstrekt aan sociaal zwakkeren die een injectie nodig hebben. Ook minister Uraiqit Ramsaran maakte op de vergadering hier gewag van. Dinsdag wordt het kaartsysteem gelanceerd. Het gaat om koopkrachtversterking voor de sociaal zwakkeren.Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March