TCT en lodgehouders Boven Suriname bespreken aanpak toerisme
25 Jan, 08:46
foto
Te Atjoni is dinsdag een vergadering belegd door districtscommissaris Frits Dinge en een aantal lodgehouders uit Boven Suriname. Het efficiënter maken van toerisme is besproken. (Foto's: CDS)


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) was dinsdag aanwezig te Atjoni tijdens een vergadering van districtscommissaris (dc) Ndepe ‘Frits’ Dinge en een aantal lodgehouders.  Partijen hebben zich gezamenlijk gebogen over het effectiever maken van de toerismesector in Boven-Suriname.

Jubithana, Dinge en de lokale ondernemers hebben hun gedachten laten gaan over de aanpak. Assembleelid Miquella Huur (ABOP/PL) heeft de dc en lodgehouders geïnformeerd over de Toerismewet welke in behandeling is in het parlement. Huur die een van de initiatiefnemers is van de Toerismewet spreekt de hoop uit dat het ontwerp donderdag wordt aangenomen door het parlement. Deze wet zal volgens haar ervoor zorgen dat er een wettelijke basis komt voor de ordening van de sector. “Er komt een autoriteit die zich zal bezighouden met certificering, het uitgeven van keurmerken en de randvoorwaarden die voordelen zullen hebben voor de toerismesector,” legde Huur uit.

 Minister Albert Jubithana van TCT wordt verwelkomd te Atjoni.

Er liggen 28 oorden langs Boven Suriname met Atjoni als tussenbestemming. Bij deze aanmeerplaats zijn vuilverwerking en het schoonhouden van de locatie belangrijke aspecten, meldt TCT. “Vuilophaal betreft weliswaar een ander ministerie maar een regering is één en ondeelbaar. We moeten beter gaan beseffen dat het schoonhouden van Atjoni een van de zaken is waar wij met zijn allen achter moeten staan”, stelde minister Jubithana, die eraan toevoegt dat een vuile omgeving niet toeristvriendelijk is. Hij acht het van groot belang om de gemeenschap de waarde van de toerismesector bij te brengen. “Toerisme is een oneindig product. Nu is de tijd om effectiever te investeren in deze sector”, zegt de bewindsman.

Leden van de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre hebben informatie verstrekt over diverse trainingen voor het upgraden van het toerismegebeuren. Het ministerie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om middels enquêtes informatie te verzamelen van de lodgehouders. Jubithana verduidelijkt dat de regering de sector ondersteunt in termen van trainingen, wat ook het geval is in andere districten. Hij noemt onder meer trainingen klachtgerichtheid en kokstrainingen.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October